OKULUMUZ ÖĞRETMENLERİYLE Hz. MUHAMMED'İN(sav) EĞİTİM ANLAYIŞI VE EĞİTİM METOTLARI KONULU MAKALE TARAMASI YAPILDI

İnsanı diğer varlıklardan ayıran ve sorumlu kılan yönü, eğitilme yetisidir. İnsan için uğrunda yorulmaya, sıkıntı çekmeye değer en hayırlı gaye eğitimdir.

Öğrenme niteliği insanla var olduğu için Peygamberlerin bir vazifesi de insanların eğitimiyle ilgilenmektir.

Hz. Peygamber Yüce Allah’ın ilâhî mesajını insanlara iletmekle görevlidir ve her konuda olduğu gibi eğitim öğretimde de en güzel örnek olarak vasıflandırılmıştır.

Onun değerlerle yüklü sözleri, fiiilleri, takrirleri, yaşamı, ahlâkı, insanlarla ilişkileri, bakış açısı dinin eğitim ve öğretim metodlarıyla ilgili genel bir çerçeve sunmaktadır.

Hz. Peygamber’in eğitimde kullandığı metotlar din eğitiminde son derece önem arz etmektedir.

Onun eğitimde kullandığı metodları tebliğ, tebyin, temsil, tekrar, tebşir, inzar ve tahkiye şeklinde sıralamak mümkündür.

Hz. Peygamber insan eğitimine büyük ehemmiyet vermiştir.

Ayrıca modern dönemde eğitim bilimlerinin bize takdim ettiği ilke ve metodların birçoğunun örneklerini Hz. Peygamber’in tatbik ettiğini ifade etmek mümkündür.

Okulumuzda konuyla ilgili yazar Emine Demil e ait makale taraması ve slayt sunumu yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

18-05-202318-05-202318-05-202318-05-2023

Yayın: 18.05.2023 - Güncelleme: 18.05.2023 09:15 - Görüntülenme: 78