Ock

Bu ay matematik panomuzun ana teması olarak "Zinciri Kırma" uygulamasını arkadaşlarımıza tanıttık. Böylece 2024 te hedeflerimizi gerçekleştirme konusunda daha istekli olacağız.  Bunun yanında ünlü matematikçi El Kindi , kesirler ve rasyonel Sayılar hakkında dikkat çeken bilgiler köşemizde yer aldı.

Ock

Dünya Arapça Günü ne dikkat çekmek için Arapça öğretmenimiz Fatma PEHLİVAN tarafından okulumuzda Arapça harflerine özel kurabiye dağıtımı yapılarak, Dünya Arapça Günü okulumuzda kutlandı.

Ock

''Misafiriniz Var'' Projesi kapsamında, velimiz Aysel Hanımın evine konuk olduk. Misafirperverliğinden dolayı velimize teşekkür ederiz.

Ock

Bakanlığımız ve İl Milli Eğiitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan ortak sınavlar 6 ve 7.sınıf öğrencilerimize uygulandı.

Ock

ÇEDES projesi kapsamında Fethiye Cami İmam Hatip'i Halit KANBERİ hocamız öğrencilerimize sorumluluk konulu seminer verdi. Ardından öğrencilerimizin sorularını cevapladı. Hocamıza teşekkür ediyoruz.

Ock

Tutum, yatırım ve yerli malı haftası dolayısıyla okulumuzda yerli malı etkinliği düzenledik Emeği geçen öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz..

Ock

Okul Sporları kapsamında Rizede yapılan Karate İl Finalleri'ne 5-A sınıfı öğrencilerimiz Elif Doğa OZAN ve Sude İrem ZORER ile katıldık. Müsabakalar sonucunda öğrencilerimiz Elif Doğa 1., İrem Sude 2. olarak bizi gururlandırdı. Öğrencilerimizi ve öğrencilerimizi müsabakaya hazırlayan antrenörümüzü tebrik ederiz.

Ock

Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle doğa yürüyüşü gerçekleştirdik. Öğretmenimiz Fatma PEHLİVAN eşliğinde 5.sınıf öğrencilerimiz okulumuzdan Fethiye Mahallesi Üst bölgelerine  yürüyüş gerçekleştirdi. Gezimizde doğa sevgisinin önemi vurgulandı.

Ock

8.sınıf öğrencilerimizle Sushi Etkinliği.   İngilizce öğretmenimiz Elif KOLCU, Food & Drink konusunu Sushi etkinliği ile eğlenceli bir şekilde işledi. Öğrencilerimiz hem eğlendi hem de farklı kültürlerin yiyecekleri hakkında bilgi sahibi oldu.

Ock

2023 yılı okul tanıtım programımızın ilkini 8.sınıf öğrencilerimizle birlikte ilimizde sınavla öğrenci alan eğitim kurumlarından Rize TOBB Fen Lisesi, Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan Proje AİHL, Rize Sosyal Bilimler Lisesi ve Şehit Erhan Dural Kız AİHL'ye gerçekleştirdik. Bu gezimizle öğrencilerimiz hedefledikleri okulları yerinde görerek ilgililere akıllarına takılan soruları sorma fırsatı buldular. Misafirperverliklerinden dolayı kurum yöneticilerine teşekür ederiz.

Ock

Kasım Ayında Okulumuzda Neler Yaptık?

Ara

24 Kasım Öğretmenler Günü İlçe Programı Okulumuzda kutlandı.

Öğrencilerimiz tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi. Ardından Matematik Öğretmenimiz Öğretmenlik Mesleğinin Önemine vurgu yapan konuşmasını gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz tarafından şiirler okundu, şarkılar  söylendi, oratoryo gösterisi gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz tarafından ''Şehit Öğretmenleri'' anlatan gösteri video eşliğinde gerçekleştirildi. Öğretmenlerimiz tarafından ''Dünya'nın Bütün Çiçekleri'' adlı şiir okundu. Öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ''Muallim'' adlı şarkının klibi izlendi. Son olarak öğrencilerimiz tarafından ''Karadeniz Fıkraları'' skeç şeklinde oynandı. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

24 Kasım Öğretmenler Günümüz tekrar kutlu olsun.

Günün Kutlu Olsun Öğretmenim

Öğrencilerimizin akademik, sosyal,  manevi gelişimleri için her türlü fedakarlığı yapan, zaman mefhumu gözetmeksizin her bir öğrencimizi daha ileriye taşıma gayreti içerisinde olan,  öğretmenlik mesleğinin peygamber mesleği olduğu inancıyla mesleğini icra eden ve haklarını asla ödeyemeyeceğimiz kıymetli  öğretmenlerimize öğretmenler günü anısına okul müdürümüz Selim ERDEL tarafından hediye takdim edildi.

İyi ki varsınız öğretmenim....

Ara

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından 7. ve 8. sınıflara uygulanan 1. Süreç Değerlendirme Sınavı okulumuzda uygulandı.

Ara

Matematik Kulübümüz tarafından okulumuzda "Matematik Köşesi" oluşturuldu. Köşemiz " Matematik Gündemi" panosu, dergi ve kitaplar okuyup araştırma yapabilecekleri bir alan ve kitaplıktan oluşuyor. Panoya her sınıf  o ay öğrendikleri bilgileri eglenceli ve dikkat çekici hale getirip asıyor. Gündem olmuş haberleri konularımızla ilişkilendirerek paylaşıyorlar.  Böylece öğrencilerimiz gündelik yaşamımızda matematik konularının nerelerde kullanıldığını fark edebiliyor,  panoyu kendileri tasarladıkları için orijinal fikirler üreterek öğrencilerimizin tasarım becerileri gelişiyor. Matrmatik Öğretmenimiz Halenur Yetgin'e çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.